2021 Trafik Cezaları ve Ehliyet Harçları Ne Kadar Oldu?

Yeni yılın gelmesiyle birlikte pek çok alanda yapılan zamlar sebebiyle güncellenen fiyatlardan en merak edilenler arasında hiç kuşkusuz ki trafik cezaları ve ehliyet harcı fiyatları da var. Haydi, gelin şimdi, ehliyet harcı ve trafik cezaları 2021 fiyatları hakkında bilmeniz gerekenleri sıralayalım!

2021 Trafik Cezaları Ne Kadar?

Bildiğiniz üzere trafik kurallarına uymak, hem kendi can ve mal güvenliğiniz hem de trafikteki diğer bireylerin can ve mal güvenliği için oldukça önemli. Trafik kurallarına uyduğunuzdan şüphemiz yok, ama 2021 trafik cezaları fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak istediğinizi de biliyoruz. İşte, %9,11 olarak belirlenen zam oranı sonrasında güncellenen zamlı trafik cezası ücretleri hakkında bilmeniz gerekenler:

Emniyet Kemeri Kullanmamanın Cezası Ne Kadar?

Emniyet kemeri takmak trafikte güvenli bir sürüş için olmazsa olmaz. Fakat ne yazık ki emniyet kemeri takmamak en çok uyulmayan trafik kurallarından biri.

2021 yılında emniyet kemeri takmadan araç kullanmanın cezası 144 TL oldu.

Seyir Halinde Cep Telefonu Kullanmanın Cezası Ne Kadar?

Pek çok sürücü tarafından ihlal edilen trafik kurallarından biri de araba sürerken cep telefonu kullanmak. Oysaki seyir halinde cep telefonu kullanmanın tehlikelerinden bahsettiğimiz yazımızda da belirttiğimiz gibi, dikkat dağınıklığına neden olan bu eylem, trafik kazalarına neden olabiliyor.

2021 trafik cezaları listesinde seyir halinde cep telefonu kullanmanın cezası 314 TL.

Yayaya Yol Vermemenin Cezası Ne Kadar?

Yayanın geçiş önceliği olan yerlerde yayalara yol vermemek ne yazık ki sıklıkla karşılaşılan bir durum.

Yayaya yol vermemenin cezası ise 2021 yılında 652 TL oldu.

Park ve Duraklamanın Yasak Olduğu Yerlerde Park ve Duraklamanın Cezası Ne Kadar?

Yaya geçitleri, çöp konteyner yanları gibi park etmenin yasak olduğu ya da kavşak, tünel gibi duraklamanın yasak olduğu belirtilen alanlarda bu kurallara uymamak da sıklıkla ihlal edilen kurallardan.

Park ve duraklamanın yasak olduğu yerlerde bu kurallara uymamanın cezası ise 2021’de 144 TL olarak güncellendi.

Araç İçinde Yüksek Sesle Müzik Dinleme Cezası Ne Kadar?

Yolculuk yaparken sevdiğiniz şarkıların size eşlik etmesi elbette ki oldukça keyifli bir şey. Fakat müzik dinlerken gürültü kirliliğine neden olmamak ve başkalarını rahatsız etmemek de önemli.

2021’de yüksek sesle müzik dinleme trafik cezası ücreti ise 144 TL.

Kırmızı Işıkta Geçmenin Cezası Ne Kadar?

Bazı sürücüler bilinçli bazıları ise bilinçsiz bir şekilde kırmızı ışıkta geçebiliyor. Bildiğiniz üzere kırmızı ışıkta geçmek trafik kazalarının nedenlerinden biri.

Kırmızı ışıkta geçmenin cezası ise 2021 yılında 314 TL olarak belirlendi.

Trafikte Hız Sınırını Aşmanın Cezası Ne Kadar?

Trafikte yapmanız gereken maksimum hız yola, araç cinsine göre değişebiliyor. Hız sınırının aşıldığı durumlarda verilen ceza ise hız sınırının ne kadar aşıldığına göre farklılık gösterebiliyor. 2021 hız sınırını aşma cezaları ise şu şekilde:

Hız sınırını %10-%30 aşmanın cezası 314 TL,

Hız sınırını %30-50 aşmanın cezası 652 TL,

Hız sınırını %50 üzerinde aşmanın cezası 1.340 TL.

Alkollü Araç Kullanmanın Cezası Ne Kadar?

Alkollü araç kullanmak bilincinizi olumsuz etkileyebilir, reflekslerinizi yavaşlatabilir ve bunlar da trafik kazalarına sebep olabilir. Alkollü araba kullanmanın cezası ise kaç kez alkollü şekilde yakalanıldığına göre farklılık gösteriyor.

İlk defa alkollü araç kullanırken yakalanmanın cezası 1.340 TL.

İkinci kez alkollü araç kullanırken yakalanıldığında 1.679 TL.

Alkollü araç kullanırken üçüncü kez yakalanmanın cezası ise 2.698 TL.

Muayenesiz Araçla Trafiğe Çıkmanın Cezası Ne Kadar?

Olası bir soruna erkenden müdahale edebilmek ve dolayısıyla güvenli sürüşler yapabilmek için araç muayenesi oldukça önemli. Dilerseniz 2021 araç muayene fiyatlarına yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Muayenesiz araç kullanmanın cezası 2021 yılında 314 TL.

Ehliyet Sınıfı Dışında Araç Kullanmanın Cezası Ne Kadar?

Aldığınız ehliyet sınıfı, belirli araç türlerini kullanabilme konusunda yetkin olduğunuzu gösteriyor. Ehliyet sınıfınız dışında bir araç kullanmak ise cezaya tabi.

Ehliyet sınıfı dışında araba kullanmanın cezası ise 1.353 TL.

Ehliyetsiz Araç Kullanmanın Cezası Ne Kadar?

Ehliyetsiz araba kullanmak hem aracı kullanan için hem de trafikteki diğer sürücüler için büyük bir risk! Eğer araç kullanan kişiye ait değilse, bu durumda hem aracı kullanana hem de araç sahibine aynı miktarda ceza kesiliyor.

Sürücü belgesi olmayanların alacağı trafik cezası ise 2021 yılında 2.698 TL oldu.

Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme Nasıl Yapılır?

e-Devlet, İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden ve anlaşmalı bankaların veznelerinden ya da mobil bankacılık uygulamalarından trafik cezası sorgulamasını yapabilir ve trafik cezası ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

2021 Ehliyet Harçları Ne Kadar?

Eğer yeni yılda ehliyet almayı planlıyorsanız ve 2021 ehliyet harç zammı sonrasında güncellenen ehliyet harcı fiyatlarını merak etmeniz gayet normal. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da ehliyet harç ücretleri almak istediğiniz ehliyet sınıfına göre farklılık gösteriyor. Dilerseniz ehliyet sınıfları yazımıza göz atarak hangi sınıf ehliyetle hangi araç türünü kullanabileceğinize göz atabilirsiniz.

Şimdi, 2021 ehliyet harç ücreti konusunda ayrıntılı bilgi verelim.

  • A1, A2, A Sınıfı Sürücü Belgesi 2021 Ücretleri: 543 TL
  • B Sınıfı Sürücü Belgesi 2021 Ücreti: 1.090,1 TL
  • F Sınıfı Sürücü Belgesi 2021 Ücreti: 543 TL
  • C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE Sürücü Belgesi 2021 Ücretleri: 1.638,4 TL

*Belirttiğimiz fiyatlar bankaya ödenmesi gereken ücrettir. Harç miktarı, değerli kâğıt ücreti ve vakıf payı bu ücretlere dâhildir.

Bu Yıl da Aracınızı Güvence Altına Almayı İhmal Etmeyin!

2021 ehliyet fiyatları ve 2021 yılında trafik cezaları ücretleri hakkında bilgi verdik. Elbette ki sınıfınızın yetki verdiği araç türünü kullanmak ve diğer trafik kurallarına uymak güvenlik için olmazsa olmaz. Fakat ne kadar dikkatli bir sürücü olursanız olun, trafikte hiç ummadığınız anda sizi zor duruma düşürebilecek bir olayla karşılaşabilirsiniz. İşte, bu gibi durumlarda maddi ve manevi destek sağlamak için MAPFRE Sigorta olarak araç sigortalarımızla yanınızdayız!

Her yıl yenilemesi zorunlu olan Trafik Sigortası ve aracınızı poliçede belirtilen pek çok riske karşı limitler doğrultusunda teminat altına alan Kasko Sigortası sayesinde artık yollara daha rahat çıkabilirsiniz! Dilerseniz sıklıkla birbirine karıştırılan bu iki oto sigortası hakkında yazdığımız ve “Kasko ile trafik sigortasının farkı nedir?” sorusuna yanıt veren yazımıza göz atabilirsiniz.

Aracınızı güvence altına almak için daha fazla beklemeyin! Kasko teklif ya da Trafik sigortası teklif sayfalarımıza giderek aracınıza özel fiyat bilgisini hemen alabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz acentelerimiz ile iletişime geçip ihtiyaç ve istekleriniz doğrultusunda ek teminatlar tercih ederek poliçenizi oluşturabilirsiniz.

İpucuOto-yaşamYol Asistanı