Sağlığınızı korumanız kadar herhangi bir sağlık sorununda iyi bir sağlık hizmeti alabilmeniz de oldukça önemli. Sağlık sigortası ürünleri ise bu doğrultuda çok önemli bir görev üstleniyor. Poliçe teminatlarınızın kapsamı dahilinde ve poliçe limitlerinizin yeterli olması halinde özel sağlık kuruluşlarında uygun fiyatlarla sağlık hizmeti almanız mümkün. Şikâyetlerinize tanı konulması için ise ileri tanı yöntemlerinden yardım alınabilir.
Peki; ileri tanı yöntemleri nelerdir, hangi teminat kapsamında değerlendirilir? Şimdi, bu konuda aklınıza takılan soruları giderelim.
Farkı Bilmek Şart: Sağlık Sigortası Ana Teminatları
İleri tetkik yöntemlerinden bahsetmeden önce sağlık sigortası teminatları hakkında detay vermek doğru olur.
Sağlık sigortası ana teminatları; Yatarak Tedavi Teminatı ve Ayakta Tedavi Teminatı olmak üzere ikiye ayrılır.
Ayakta Tedavi Teminatı genellikle hastane yatışına ihtiyaç duyulmayan ve 24 saatten az sürecek tedavilerle muayeneleri kapsar. Bu arada kemoterapi, radyoterapi, diyaliz gibi bazı özel tedavi yöntemlerinin, yatış gerektirmese bile Ayakta Tedavi Teminatı değil de Yatarak Tedavi Teminatı kapsamında değerlendirildiğini belirtmeden geçmeyelim. Bunların dışında Yatarak Tedavi Teminatı ise dâhili ve/veya cerrahi yatışları, sigortalının hayati bir tehlikeye neden olabilecek acil sağlık durumları giderlerini, küçük müdahaleleri kapsar. Ayrıca sigortalının 24 saati aşan hastaneye yatış gerektiren tedavileri de bu teminat kapsamındadır.
Dilerseniz ayakta tedavi ve yatarak tedavi teminatları arasındaki farklar hakkındaki önemli diğer detaylara yazımızdan ulaşabilirsiniz.
İleri Tanı Yöntemleri Ne Demek?
İleri tanı yöntemleri, şikâyetlerinizin nedeninin bulunması ve bu doğrultuda tanı konulabilmesi için yapılan çeşitli muayenelerdir. İleri tanı yöntemleri poliçelerde çoğunlukla Ayakta Tedavi Teminatı kapsamında yer alır. Teminatlar ve teminat limitleri poliçeden poliçeye farklılık gösterebilir. Bu sebeple poliçenizi oluştururken detaylı bir şekilde incelemeniz ve istediğiniz teminatlar yoksa bunları ayrıca belirtip poliçenize ekletmeniz gerekebilir.
Şimdi, sağlık sigortalarında ileri tanı yöntemlerinin bazılarına göz atalım.
Röntgenler ve Ultrason
İç organları, kemikleri, hatta söz konusu ultrason ise bazı damarları görmek ve var olan sorunu belirlemek konusunda en sık kullanılan tanı yöntemleri olan röntgen ve ultrason, ileri tanı yöntemleri arasında yer alabilir.
Ultrason her ne kadar genellikle kadın hastalıklarında kullanılan bir tanı yöntemi olsa da ürolojik vakalarda da kullanılabilir. Hatta mide, meme gibi organların da ultrasonu çekilebilir.
Emar (MR)
“Manyetik Rezonans Görüntüleme” olarak da bilinen MR, büyük mıknatıslar yardımıyla manyetik alan oluşturulması ve radyo dalgaları sayesinde vücuttaki hastalıkları belirleme konusunda yardımcı olan bir tanı yöntemidir. Emar sayesinde beyinden omurgaya, hatta boyundan eklemlere kadar pek çok nokta ve organ incelenebilir.
Eforlu EKG
Eforlu EKG’de koşu bandı üzerinde yapılan egzersizler sayesinde kalbin hızlı atması sağlanır ve bu süreçte kalbin ritmi, nasıl tepki verdiği kontrol edilir. Kalp rahatsızlıklarını belirlemek için yardım alınan, sık kullanılan tanı yöntemlerinden biridir.
Anjiyografi
Damardan verilen ilaçlar sonrasında DSA adı verilen röntgen cihazları yardımıyla yapılan gözlem sonrasında damar hastalıklarının teşhis edilmesini sağlayan yöntemdir. Kalp damarları, kol ve bacak damarları, beyin damarları dâhil pek çok bölgenin damarlarında var olan hastalıklar anjiyografi sayesinde teşhis edilebilir.
Kolonoskopi ve Endoskopi
Kalın bağırsağın incelenmesi için olan teşhis yöntemine kolonoskopi; yemek borusu, mide ve
12 parmak bağırsağının incelenmesi için olan teşhiş yöntemine ise endoskopi adı verilir. Sindirim sistemi rahatsızlıklarının belirlenmesinde önemli yöntemlerdir.
MAPFRE Sigorta ile Sağlığınız Güvende
Sağlığınız için doğru teşhis konulması da gerekli tedavinin gerçekleştirilmesi de çok önemlidir. Özel hastanelerde almak istediğiniz sağlık hizmeti ise bütçenizi düşündüğünüzden daha fazla zorlamanıza neden olabilir. Çözüm ise sağlık sigortaları!
Özel sağlık sigortası ya da tamamlayıcı sağlık sigortası sayesinde bütçenizi zorlamadan, poliçenizin teminatları ve limitleri kapsamında sağlık hizmeti alabilirsiniz. Tabii ileri tanı yöntemleri de dâhil olmak üzere teminatların poliçelere göre farklılık gösterebileceğinin altını bir kez daha çizmek isteriz.
Poliçenizi oluşturmanız ve sağlık sigortası ürünlerimiz hakkında aklınıza takılan soruların yanıtlarına ulaşabilmeniz için size en yakın satış kanallarımız ile görüşebilirsiniz.
Sağlıklı günler dileriz.